Kрыm. Otdых c Kрыmу. Vecь Kрыm 
BELANGRIJKSTE • OM SAIT AAN TE RADEN • ZOEKGl222222
Recreatie in de Krim
·Alle de Krim
·De kuuroorden van de Krim
·Visa, douane
·De kalender van de evenementen
 
Zdravnitsy Jalta
·Kuuroorden
·Hotels
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
 
Zdravnitsy Yevpatoriya
·Kuuroorden
·Pansionaty
·Kinder kuuroorden
·Kinder kampen
 
Zdravnitsy Sevastopol
·Kuuroorden
·Hotels
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
·Kinder kampen
 
Zdravnitsy Sudaka
·Kuuroorden
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
 
Zdravnitsy Feodosiya
·Kuuroorden
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
·Kinder kampen
 
Kaarten
Sm111111
 
Andere aanwijzing
 •  

  Ruimere Alushta

  Alushta en Professorial ugolok;
  Krymskii gebied van hovenieren belang, Chatyrdag, Demerji, Jur-jur;
  Partenit, Karasan, Afgrond, Golubovskie Stones (Ellingi), Karabakh, Hemelsblauw;
  Naar het oosten ellingi, Evrika, Semidvore, Sotera, Solnechnogorskoe, Malorechenskoe, Rybache, Kanaka, Privetnoe

  De administrant gebied van de Krim, protyanuvshiisya van Partenita op iugo-west, tot toe met. Privetnogo op iugo-naar het oosten, het combines in zelf comfort van en aristokratizm Zuiden kustlijn (in de west) en volnitsu vakantieoord tseliny (in de naar het oosten), en in alpen onderdeel uitstekende mogelijkheden presenteert voor actief toerisme en extrima.

  Transport en het steunpunt van de verkaveling. De meest handig in het transport houding gebied, aantrekkelijk naar automobiel, velosipednogo, van konnogo en peshekhodnogo toerisme. Maar allereerst, ontwikkelt menigte-toonladder plyazhnyi recreatie, vakantieoord behandeling, alsmede louter hoog komfortnyi recreatie in villakh, tradities welk worden anders door eigenaren Professorial ugolka en meerdere kuptsami en generaals gestoken. Ruime kuuroorden werken jaar-gevuld en l echat de ziektes van de orgelen van de adem van netuberkuleznogo beschikking, van hearted-sosudistoi en zenuwgestel. En zodanig zdravnitsy hoe "Desna", "Puberteit", "Chaika" uitstekend worden voor kongressnogo toerisme toegerust.

  Alushta – de belangrijkste olympische basis van Oekraine. Sporten complex "Spartak" erop houdt unieke constructies aan het werk het hele jaar na. Dozijnen zdravnits ook hebben tennisnye korty en andere sporten constructies, heling olympisch sbornye en genomen in de rekening sportshkol van Rusland en andere landen.

  Uniek is trace voor motokrossa, en trace voor extremum snelle afstamming op alpene fietsen wordt best in CIS erkennen.

  In recente jaren actief wordt constructie van ruime ozdorovitelnykh de complexen van de hoogte **** en ***** belegd. IN Alushte deze "Krymskie zori", "Zee", "Krymskaya Rivera" en "Almondy Grove" met uniek akvaparkom. Wordt meerdere ruime complexen ellingov met de stallingen voor de automobielen en plavsredstv op de bodem en comfortabel apartamentami in 3-5 verdiepingen omhoog gemaakt. Westwaarts van Alushty deze "Afgrond" beneden de dorp Pushkino, en op 3 km naar naar het oosten "Golf", "Dolphing en als vroeg als op de landsgrens met Sudaxkim gebied – nieuwe dorp ellingov op roomy en niet beheerste strand Privetnogo. Zoveel als wordt elk meere 80 zdravnits gevormd, meerdere dozijnen het tijdelijke steunpunt van recreatie, van ozdorovitelnykh de kampen van studenten en-jongens scholen, alsmede honderden van particuliere minie-tapperijen, tal van welk zwembaden hebben, incluis met podogretoi zout water.

  Naar het oosten, in het vakantieoord gezetene Solnechnogorskoe, Malorechenskoe, Rybache, Privetnoe van Simferopol en Alushty gaan reisovye autobussen en marshrutnye taxi. In de werkwijze van de verhuizing van Alushty prijs drop, en mensen kleiner. Alles dit gezeten bevinden zich in roomy valleien, waar bestaan plaats en ruim zdravnitsam en particulier pansionatam, van veel agrestic behuizing en sovjet pyatietazhek.

  In de kaap gebied Sotera (tussen Alushtoi en Solnechnogorskim) van de vallei zeer smalle en louter dat wil het bleek eenvoudig ideaal voor studencheskikh kampen (SCHERMEN, MEI) van en zomer onderwijze programma's, bijvoorbeeld, van internationale Engelse club onderkenden. Zo louter, maar waar elk meer geachte zal recreatie in Kanaxkoi onderlegger naar de west van Privetnogo.

  Tussen Alushtoi en Jalta zeer dikwijls gaan reisovye lorries, alsmede autobussen, marshrutki, taxi, zodat mensen groot gedeelte, en prijzen zijn hoog. Hemelsblauwe, Karabakh, Afgrond, Karasan en Partenit heden gevulde bloem Iuzhnoberezhe-taxeren met uniek klimaat, vechnozelenymi oeroude parken en algemene dampkring verlicht Russisch barstva. IN Partenit van Simferopol door Alushtu gaan reisovye autobussen en marshrutnye taxi, alsmede autobussen partenitskikh zdravnits.

  Stranden en parken alles behalve overal eigentijds nerazryvnoe eenheid, zodat vele houdend rust bevinden zich op het gras in de afschaduwingen voorname Libanees kedrov of anderen ispolinov verzadigend de gemakkelijk anders en fitontsidami.

  In de zelve Alushte khorosh (door zacht grijs zand) slechts stedelijk strand, maar meteen waarvan rijdt oeroude Primorskoi park. Maar, natuurlijk, in de juli en Augustus het groot is overbelast, van en doorzichtig water er om moeilijk op te wachten.

  Professorial ugolok - sanatornyi gebied met groot kunstmatig strand en zelve lang in de Krim (7 km) beton waterkering. Stranden dichtbij zijn hier erg goede de ondiepe platte steengruis welk zal tamelijk zacht vlak uitlenen en in dat tijdperk, anders dan zand, laat niet in waterhoudend noch plas toe. Met kleine pauzes beton waterkeringen en kunstmatige stranden continueren tot toe zelve kaap Plaka (Afgrond), met betrekking tot ander kant welk ook wordt grote beton waterkering en nasypany stranden gebouwd. Oeroude parken Kastel, Karabakh, Afgrond en Karasan zijnde verschuldigd naar de natuurlijke wijze vechnozelenym bosschage samenvoeging in ene luxueus halssnoer.

  In het centrum naar Partenitskoi baai priiutilsya skalistyi kaap Medvezhonok (Kuchuk-aiu), slechts er mee eigene back wikkelen naar de zee af. Stranden in de baai melkograviinye. Maar meteen van hen beginnen parken zdravnits, betreffende jong, van zeer rijke ekzotami en interessante figurnoi strizhkoi planten. Worden resideert zij door de collaborateurs van Nikitskogo plantkundige tuinen gemaakt, hier een van het afdelingen en machtig pitomnik.

  Parken uiteraard draaien zich in rijke brink ubranstvo Staan-berg door, waar van proizrastaet elk meere polutysyachi de types van superieure planten, tevens, mee progulochnykh footpaths (een daarvan heet door de footpath Raevskogo) van vysazheno vele decoratieve planten.

  Naar het oosten van de stad gaat van lange chereda stranden zdravnits, te slaan erop het is mogelijk maar met betrekking tot verloven. Stranden kunstmatig van de steengruis en rotsblok, maar van untutored otlozheniyami ondiep grijs zand.

  Stranden voor naturistov: Naar naar het oosten van Alushty - tenslotte stranden zdravnits, niet doezzhaya Naar het oosten ellingov; In de west - dit meerdere de cellen van de stranden nedostroennogo pansionata in Hemelsblauwe.

  Stranden beneden de dorpen Solnechnogorskoe, Malorechenskoe, Rybache, Privetnoe grote en natuurlijke wijze van grijs zand met ondiepe steengruis. Maar maar meteen overheen de stranden rijdt rijweg en leix in meerdere ruime kuste zdravnitsakh worden niet slechte parken gemaakt.

  Excursies zijn en actieve recreatie. IN Alushte kan worden bezocht Lokale bewoner museum studeert, de-museumsen Brengt van schrijver Sergeeva-tsenskogo, schrijver I. onder S. Shmeleva en architect A. N. Beketova.

  De architectuur gedenkteken is tempel in de oorzaak All Krymskikh Holy en Sv. Velikomuchenika Feodora Stratilata rijzend op stedelijke heuvel (40 jaren van Kh1X eeuw, architect G.Torichelli).

  Voormalige bungalow "Golubka" (otstavnogo tsarskogo generaal Golubova), gebouw van stedelijke boekerij - ul. Lenina, 20. In de herfst van 1894 jaar hier getroffene opvolger imperatorskogo prestola Russia Nikolai P en het jonggehuwde Alissa Gessenskaya-darmshtadtskaya die vandaar werden naar in Livadiiu gemeubileerd, naar de keizer Alexandru P, om te ontvangen het beatification op huwelijkse staat. Na de vijftigers in dit gebouw stopte op kleine-tijdperk recreatie onderweg voor Jalta op Krymskoi conferentie Iosif Stalin.

  De meeste beduidende bijdrage in de ontwikkeling dorevoliutsionnoi Alushty vnes handelaar Nikolai Dmitrievich Stakheev. Erop faciliteit werden zdeshnii toneel en Waterkering gebouwd. Firma "I. K. Stakheev en zonen" laudatory handel met Engeland, Frankrijk, Duitsland en Holland. IN Alushte op De n. Stakheeva verbleef het oom is een deftige kunstenaar I. I. Shishkin, alsmede neef Dmitrii Stakheev - schrijver-romantik, in de tijdperk zeer populair.

  Landhuis met wonderbaar park werd gebouwd handelaar met betrekking tot het project van onderkende yaltinskogo de architect respectievelijk liden van een geleerd genootschap P.Krasnova anderse tegen het eind XIX eeuwen. Behoort nu Alushtinskomu het centrum van kinder kunst. De meeste populaire boom Alushty is groot raskidistaya chinara (platan naar het oosten) in het park op de zee.

  Alushtinskii alpen amfitheater - de meeste prachtige en extensief in de Krim. Alpene wandelwegen en campagnes van Alushty plegen op paarden door de top of in de bemanningen, op bantam auto's, op alpene fietsen en peshkom. Deze hemelvaart op de west top Chatyrdaga, Shater-bergen, - piek Eklizi-burun, Tserkovnyi kaap (1525 m). Vandaar opent alles behalve alle Krymskii schiereiland. Naar de west van de vallei omvang beechen en sosnovye de wouden van Krymskogo gebied van het landschap belang (Het museum van de natuur, dendrozoopark en controle zetelen nedaleko van de stad, tel. 5 04 43). Orthodox bekoort mannenklooster Kosmy en Damiana met salutary bron Savlukh-su. Door het gebied van het landschap belang territorium kan worden hemelvaart gepleegd en op de acme van de Krim berg Romein kosh (1545 m) op Babugan-yaile, slechts noodzakelijk om speciale volksplanting te regelen.

  Demerji (Smid, tiurk.) - Alpene selectie door het hoogtepunt 1240 m, wordt van het rotsblok en de rotsblokken van oeroude rivier, spressovannykh en stsementirovannykh in conglomerates, en dan vzdyblennykh op het hoogtepunt geplooid. Op zijn gemak vernietigd, zij draaien zich in de barok beeldhouwkunst, de meest machtig van welk noemen Head Ekateriny II welk, begeleidend, hier nooit was.

  En zogenaamde Kutuzovskii fontan wordt verbonden aan wat in 1774 jaar turki vysadili desant buiten Alushty en waren bolstered boven nabij gezetene Ophefen (Upper Kutuzovka) en Demerji (Asteriated). Volgende dag hen vielen Russische troepen aan. Komandovavshii door het bataljon 29-zomer podpolkovnik M. I.Kutuzov werd zwaar in het hoofd gestrengeld en mirakel niet oog verliezen. Met betrekking tot volksoverlevering istseleniem het worden naar alpen brook verplicht, waar grenadery absterged naar hem strengelde.

  Van trolleibusnoi trace naar de berg basis Demerji naar het oosten vandaan asfaltene rijweg verhuist naar de dorp Asteriated welk nu draaide zich in ruime basis konnogo van het toerisme. Footpaths gedragen zich naar ruinam middeleeuwse fortess Funa en naar de cijfers van verwerend op de helling South Demerji vormend de deftige Vallei van De bangmakerijen en verderop top Yaily en juist verleden schilderachtige polyany Jurla naar waterfall Jur-jur.

  In het gebied met.Semidvore resideert zapovednaya de bosschage van arboraceous cade. In 1893 g. In balochke hieromtrent zijn worden ostanki mamonta gevonden. Hoger boven de rijweg in 1,5 km omhoog met betrekking tot rechke Alaka (Satera) vysyatsya stenig griby. Wegens de verschillende dichtheid van het ras, mnogotonnye "bonnets" zijn achtergehouden ten land op betreffende doordringend "nozhkakh". In kristalno het zuivere water van rechki obitaiut ongewoone presnovodnye kraby – relikty de ijsje leeftijd, en water skatyvayas met betrekking tot afgronden, zal talrijk waterfalls formeren.

  Op de kaap Satera de overvloedige territorium bewoont van astrophysical testen gebied met groot open-werk tarelkoi radioteleskopa.

  Tussen valt dorpen Solnechnogorskoe en Malorechenskoe skalnyi warboel Tuzlukh (Solonka) met grotom en ostrovkami voor het het op. Poosje alle afgronden slovno door izedeny om cellen.

  Met betrekking tot zdeshnemu kustlijn kan lang gelopen peshkom, maar op de kaap tussen Malorechenskim en Rybachim skalnyi warboel alles behalve neprokhodim en ukryvaet de deftige baai van De liefde met opmerkelijk doorzichtig waterhoudend voor daivinga zijn.

  Vostochnee Rybachego in kuste obryve obnazhaiutsya vulkanicheskie rassen. Van de zee footpath opstijgenen hoger boven naar Kanaxkoi onderlegger met zapovednoi bosschage van arboraceous cade en skipidarnogo boom. IN Kanake wordt ruim modern pansionat gebouwd.

  In het gebied Privetnogo het is mogelijk worden op de berg Choban-kule dat middelen Pastushia toren getild. Veronderstel die hier in XV eeuw was kasteel genuezskikh feodalov bratev dee Guasko, geweten de ferocity en neobuzdannoi asperity.

  Van de berg op de noord verhuizingen vandaan rijweg op met. Zelenogore situeerde in 8 km hoger boven met betrekking tot r. Arpat. Noordwaarts resideert dit gezetene schilderachtige urochishche Panagiya met de cascade van de gering waterfalls. Door kleine plas worden staal koorden getrokken, zodat het is mogelijk worden op de zetel doorgeseind of om in de plas met "tarzanki" te springen. Aandacht bekoren van en rijke villy tsenitelei zdeshnikh alpene knapheden en zacht klimaat.

  Nu opnieuw willen komen op Alushte voor synopsis dostoprimechatelnostei westwaarts van haar terug. Eerst die altijd activeert ons eigen aandacht - anecdotic kupoloobraznaya berg Kastel abortieve vulkaan. Omhoog zijn worden de residuen van oeroud versterkend gevonden, vertelen en omstreeks geheime ondergrondse motie naar de zee. Sowieso, op zijn piedestal in urochishche Rieten-burun (Hemelsblauw) tussen skalnogo warboel, pokrytogo door dreamlike pliushchevym woud, worden ontdekken de voetspooren van bliezen karstovoi grot op.

  Hoger boven gezetene Vinogradnoe peshekhodnye en konnye gedrag routeert naar Alpene plas op de berg basis Paragilmen, door geweten de skalnymi traces, alsmede door salutary planten. Nader footpath de acme vaart van de Krim – Romein kosh uit.

  Kinder kamp "Kastel" in de vallei van de brook van zapadnee berg khorosh door het park en talrijke beeldhouwkunst. In de zomer respectievelijk hier verblijven creatieve teams - zodat alles behalve iedere avond kan worden op hun verschijning geslagen.

  Roomy waterkering draait zich in de territorium turbazy" Karabakh" met oeroude parkovymi beplanting. Zij worden de naam verbonden aan respectievelijk liden van een geleerd genootschap P. I. Keppena die en begraven op een van heuvels. Het was een van de oprichters van Russische geografische samenleving.

  Kuchuk-lambatskii stenige warboel - grote rotsblokken, waarover prettig om aan te fruiten, continueren in de zee door de afgronden-ostrovkami. Deze Golubovskie Stones, of Ptichi eilanden. Naar blizhnemu van hen die heet Soldatskii Bread, wordt beton breakwater gelegen. En rechter door de zee tesnyatsya meerdere de toerbeurten van mnogoetazhnykh particuliere tapperijen met de stallingen en ellingami. Met betrekking tot een van geachte tapperijen adapteren deze naam Santa-barbara, hoewel ambtshalve dit – ellingi "Afgrond".

  Kaap Plaka, of poprostu Afgrond, net zo menig in de Krim, is voor conventionele geologie puzzel. Wordt het magmaticheskimi door de rassen, maar erin expliciet proglyadyvaiutsya en duister wiggen argillaceous slantsev geplooid. Het is begeleidend, voor de menigte-toonladder publiki dit is eenvoudig wonderbaar aspectual punt met luxueus type op Beer-berg. Helder buro-oode kleuren en complex treshchinovataya de structuur van de kaap uitstekend contrasteren met de hemelsblauw van de zee en donker zeleniu kiparisov. Zdeshnie parken worden door de gedenkteken van sadovo-parkovogo de kunst van Kh Ik Kh eeuw verklaard. Karasanskii park wordt 30 jaren van XIX eeuw Nikolaem Raevskim-minderjarige, andere En gestoken. S. Pushkina. Het park 'van De afgrond" - in 1812 jaar Tavricheskim door bestuurder En. M. Borozdinym.

  Twee interessante gedenkteken van de architectuur werden van voormalige logementhouders weerhouden: Gene paleis van vorsten Gagarinykh, sooruzhennyi in 80 jaren van Kh1X eeuw (nyne kantoorgebouw van de kuuroord "Afgrond"), en gene huis van vorsten Raevskikh (kuuroord "Karasan") bouwde 1907 jaar in.

  Titel Beer-berg Aiu-dag, met betrekking tot een van versies, voortvloeit om van Greek Ai (Heilig) te vertalen. Het is Real, oeroud ze diende kultovym plaats. Namelijk van bloedige kulta bogini tavrov Devy (Partenos, als Naar-Grieks) en de titel wekt van bebouwde kom Partenit. In de wereldwijde geschiedenis van de christenheid het kwam hoe rodina heilige Ioanna Gotskogo binnen. In de tijdperken van De grote migratie van de naties van de kustlijnen Baltiki goty dvinulos op het zuiden intruding in Romein provincials. Gotskoe svyatilishche III - van IV eeuwen is worden noordwaarts van bebouwde kom op de mistroostigheid Aligor gevonden. Met de tijdperk goty Christenheid accepteerde. In 787 jaar aartsbisschop Ioann Gotskii op VII Vselenskom dom in Nikee kwam voorwaarts in behalf van ikonopochitatelei, en de Krim gezete koers opstand tegen khazar teruggekomen op. Moshchi heilig pogrebeny in gebaseerde hen mannenklooster, ruiny welk kan worden gezien op de territoria van presenteren kuuroord 'de Krim".

  Op de territorium van deze kuuroord resideert wonderbaar delfinarii, in het zomerseizoen werken als de tentoonstelling van Dikovinki natuur, door de avonden tamelijk goed om tijdperk op tsveto-muziaale fontana "Prometheus" uit te voeren.

  Degustatsii en suveniry. Op de territoria Large Alushty de firmennye winkels en degustatsionnye hallen hebben sovkhozy komende banding "Massandra". Deze "Taurida" (de zetels van razliva wijnen in met. Pushkino en op de autobus halte Alushty), "Alushta" (de menigte van de punten razliva en winkels in de stad, hal op vinzavode), "Malorechenskii" (degustatsionnyi hal in Solnechnogorskom) en "Privetnenskii". Zij staan voor door de vinogradnymi beplantingen bekend, waar verbouwen Chaush, Shabash, Shasla, Taifi rose en andere fantastische veldfles merken vinograda. Technische merken vinograda miken op aanmaak meer dan 20 types celebreerden krymskikh muskatov, portveinov, kheresa en madery.

  Het is zonder de twijfel, moet wijnen welk staal van vizitkami de plaatsen toetsen: Veldfles rode Alushta, Marsala Malorechenskaya, Kagor Partenit. AANDACHT: "Massandra" kleine boelen verhandelt door de wijnen op razliv, maar slechts in de punten, appurtenant sovkhoz-fabrieken en slechts in speciaal gemeubileerde firmennykh winkels. In raznos en op straat of bazarnykh lotkakh koopmanschap door maar kunststof drankjes op de basis siropov. Keuze suvenirov in Alushte en andere kuuroorden groot, maar achter ongewoone uitzonderingen, dit nekii obshchemirovoi kitch van vetnamskikh koralen tot toe uralskikh belochek. IN Alushte wordt modern assortiment efirnykh boters van en medicaties op hun basis – voor ozdorovitelnykh en kosmeticheskikh doelen verricht. Van de vruchten Larger Alushta staat voor door de vogel-kers en peren bekend. Los gezeten (Zaprudnoe, Small Lighthouse, Pushkino) umudryaiutsya om sladchaishii rode platte ui, wijd geweten te verbouwen als Yaltinskii ui. Kleine Vuurtoren znamenit best in de Krim door aardbei. Totaliter timt dorpen naar de west van Alushty en in de zelve stad uitstekend vyzrevaet twee, van en op en drie oogst shelkovitsy, inzhira, alsmede notenhouten, van khurma en granaten. Voor ukhoda achter deze bomen niet dienen mesten aan, strikt zeggend, voor hen over het algemeen wordt ukhazhivat niet geadministreerd, zodat hun ecologische waarde vandaan buiten excelleert Turkse vruchten. Prettige en prachtige suvenirom zijn knowingly geleggde-ontluiken in banochkakh overgaanen van de honing en noten of inzhirnogo varenia en noten. Van suvenirov die kan worden buiten vleermuis op het strand ingezameld, kan worden blauwig magmaticheskuiu rotsblok van prozhilkami crystalls alpen khrustalya, roodachtig rotsblok van jasper aangetekend. Plaatselijke mannen tijdens de winter stormen met bijzonder klein sachkami op udilishchakh okhotyatsya achter het goud decoraties bemoeilijkten zomer stormen met houdend rust. Het is begeleidend, en gebruikelijk rybalka op stavridu of kefal met kuste beton haarknot of van de boot in de zee totaliter zal genoegen dragen.

  Igor Rusanov  Complementarily op dit thema:

  Kerchenskii schiereiland
  Feodosiya en East Predgore
  Sudaxkii gebied
  De kuuroorden van Large Yalta
  Iugo-west
  West kust
  Noord-west
  Centrum

  © Allcrimea.Com 2004 -2009. In de overneming van de materielen bereid op saite, direct giperssylka op allcrimea.Com Verplicht