Kрыm. Otdых c Kрыmу. Vecь Kрыm 
BELANGRIJKSTE • OM SAIT AAN TE RADEN • ZOEKGl222222
Recreatie in de Krim
·Alle de Krim
·De kuuroorden van de Krim
·Visa, douane
·De kalender van de evenementen
 
Zdravnitsy Jalta
·Kuuroorden
·Hotels
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
 
Zdravnitsy Yevpatoriya
·Kuuroorden
·Pansionaty
·Kinder kuuroorden
·Kinder kampen
 
Zdravnitsy Sevastopol
·Kuuroorden
·Hotels
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
·Kinder kampen
 
Zdravnitsy Sudaka
·Kuuroorden
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
 
Zdravnitsy Feodosiya
·Kuuroorden
·Pansionaty
·Het steunpunt van recreatie
·Kinder kampen
 
Kaarten
Sm111111
 
Andere aanwijzing
 •  

  De kuuroorden van Large Yalta

  Jalta, Massandra, Nikita;
  Gurzuf, Ai-danil;
  Livadiya, Oreanda, Gaspra, Koreiz, Miskhor, Alupka, Simeiz, Blauwe afgrond, Katsiveli, Ponizovka; Foros en de bewesten Large Yalta; Ai-petrinskaya yaila

  Van middellang 19 eeuwen recreatie hier alle eigenschappen heeft van aristokratizma en de indicator van het leven succes, hoewel los vakantieoord bebouwde komen drijven zichzelf en nekie dodenrijk van studencheskoi volnitsy of de academische eenvoud van de douane. In het bijzonder zacht salutary klimaat laat het hele jaar om ziektes gemakkelijk, en de privacy van vele bebouwde komen en hun dreamlike knapheid zichzelf redding van de klemtoonen te genezen. Er is in staat begeleidende, Jalta zijn stormachtige uitgaansleven altijd door de toerbeurt.

  Transport en het steunpunt van de verkaveling. Ruimere Jalta is een bijzonder territoriaal stadsdeel van Autonome republiek de Krim. Ze protyanulas mee Zwarte zee op 70 km van Staan-berg in de naar het oosten (van bebouwde komen Gurzuf en Krasnokamenka) tot toe bebouwde kom Foros op de kaap Sarych in de west door. Kuuroorden de landbouwkundige landen omcirkelen van Banding "Massandra" en de wouden van Yaltinskogo gebied van het landschap belang.

  Naar naar het oosten van Jalta verloven trolleibusnaya trace op Alushtu en Simferopol, zodat transport en liudskoi toeloop zeer is ruim. Naar het vakantieoord bebouwde komen Massandra, Nikita, Gurzuf, Ai-danil gaan anderse en speciale marshrutki en autobussen. Westwaarts van Jalta alles behalve overal bestaan drietal lijnen rijweg – lagere, middelmaat en bovenste (trace op Sevastopol). Zdravnitsy bevinden zich met betrekking tot alles aanstrijken te lijnt.

  Zoveel als hier honderden van zdravnits en dozijn van hen rijmt naar de meeste vzyskatelnym vereisten en hoogte **** of *****. De meeste gewetene complexen "Jalta", "Oreanda", "Levant", "Kust", 'The times van "JAAR, Ai-petri, Ai-danil. Het is begeleidend, voor de behandeling moet zdravnitsu met betrekking tot vakantieoord profiel en de adviezen van de arts kiezen. Miskhor, Alupka en Simeiz handelswaar voor de behandeling van kinderen. Nikita, Gurzuf en Katsiveli wonderbare voorwaardes hebben voor kongressnogo toerisme. Machtige ingewikkelde "Jalta" gedraagt zich ruimere internationale markten en shou. Ok en elitnye dvortsovye complexen naar de west van Jalta – de traditionele basis van ruime mezhgosudarstvennykh forums, van 1944 jaar bepalende wereld politiek.

  Alleen wat alles behalve niet in De ruime Jalta van – goedkope palatochnykh dorpen en avtokempingov. Maar totaliter bebouwde komen bestaan bedekt auto-parken, en particulier autels verschaffen ook bedient avtoservisa.

  Stranden en naturizm. Tussen de bebouwde komen van Large Yalta uitstekende vervoeren verbinding, zodat houdend rust in een plaats, kan worden bezocht en stranden met betrekking tot buurt. Badend seizoen voor volwassene begint op een gemiddelde van 17 Mag en voorgaanden tot toe 23 Oktober, namelijk temperatuur hoger boven van 17 graden behoudt drijvend van dolshe alles in de Krim. Over het algemeen brengt herfst dit best die tijdperk in Jalta (pozhalui, best van de wereld) door. Van 160 dagen van badend seizoen op een gemiddelde 46 vallen wegens sterke gejaagdheid (zeer schilderachtig) af en anders 13 wegens "koude lop'en ("nizovki") - van de hekje reductie van de temperatuur van het water welk brengt tijdperk algemeen in juni door. Seizoen met de temperatuur van de waterhoudend hoger boven van 20 graden continueert in Jalta van 22 Juni met betrekking tot 4 Oktober, voor de aanleiding van de stormen en sgonov ervan vallen ongeveer van 40 dagen af.

  De west deel van deze kustlijn van Forosa tot toe kaap Ai-todor (met Lastochkinym nest) wonderbaar door schilderachtige afgronden en stenig khaosami, klein bukhtochkami met doorzichtig en water zuiveren, de steile vooringenomenheid van de bodem en door graviino-galechnymi stranden, op de tijdperken zelfs met is blij door de ruime rotsblokken van sterke vulkanicheskikh rassen of mramorizovannogo kalksteen. Vzmutit zodanig "pesochek" kan vandaan buiten niet iedere storm, daarvandaan sprenkelen altijd doorzichtig. Vooral deze goede natuurlijke stranden Simeiza.

  In Alupke zeer interessant strand, prozvannyi in de natie "Skovorodochka". Afgronden, omringende kleine baai, vooral met betrekking tot utram, de uitwerking maken van dubbel zonnebarnd weerkaatsende zonnestraalen.

  Het succesrijke voorbeeld van kunstmatig strand kan worden in Miskhore gevonden. Tussen het het, alsmede in de zee en op de beton muren van de waterkering schilderachtig vysyatsya losse rotsblokken. De meest wonderbaar van hen heet de afgrond Bublik. In het gat hieruit bublika kan worden door klein bedrijf gelopen.

  Voor Ai-todorom kust lijn als vroeg als niet zodanig alined en bangmakerij: Bedaard baaien verkeersknooppunt met moguchimi kapen. Jalta, Gurzuf bevinden zich in ruimere polukruglykh baaien bankierde alpen amfiteatrami.

  Bijzondere rol in de ondersteuning van ecologisch evenwicht op Het zuiden kustlijn stuk izvestnyakovye afgronden - hen noemen yailinskie ottorzhentsy, omdat wanneer die zij van het zuiden zoom Yaily losgingen. Terzijde van alle anderen berg Kat, afgronden Diva en Wing Lebedya, Adalary, Lyagushka, Sultanka en Chekhovskaya afgrond pochitaemy door de amateurs van vaste zonnebarnd. Ongewoon zuiveren water en verdedigde van vetra en niet ingetogene ogen bukhtochki op "de neus" Beer-berg en andere iuzhnoberezhnykh kapen legen prijs alle voor, die kan er dobratsya. Maar voortvloeit niet om zich te vergeten die in geringste storm deze plaatsen worden deadlily gevaarlijk.

  Op de meerderheid van iuzhnoberezhnykh bebouwde komen naturisty (nudisty) bevinden zich nou voorbij kunstmatige stranden, tussen stenige khaosov skalistykh kapen, bijvoorbeeld, in Nikite - op de kaap Martian. Maar naar de west van Jalta uitgebreide kunstmatige stranden bestaan, overheen welk hebben nog niet gebouwd zdravnitsy, bijvoorbeeld, in bebouwde kom Katsiveli. Er deze dienen stranden voor badende en zonnebarnd golyshom.

  Strand op de berg basis Kat in Simeize ook wordt nudistskim, poosje voor sexueel menshinstv beschouwd.

  Excursies zijn en actieve recreatie. Het is zonder de twijfel, de meeste populaire object deze Waterkering van Jalta. Ze wordt door de gedenkteken van de architectuur niet verklaard, en in de programma's van de excursies wordt hoe "vrijje tijdperk" beduid. Maar brindled menigte dovolnykh door het leven van mensen, gaan akkoord, waardig die, om poglazet erop. Ja en ons om in waardige omstreken te voelen. In de architectuur spleteny de meeste onwaarschijnlijke stijlen. Nu Waterkering ging gekleed in luxueus rood graniet en wordt van alle goedkoop afgeholpen.

  Gedenkteken Leninu tussen de palmen - de meeste populaire plaats van de ontmoetingen van de jongeling. Hartelijk en uitstekend fatsoeneerde graniet bekoort van alle manier van kin extremalov en neformalov.

  Van De waterkering op Polikurovskii heuvel wonderbaar type stelt, allereerst zijnde verschuldigd naar siyaniiu het goud koepeltent van de Belfort van de dom van Ioanna Zlatoust open.

  Van het midden van De waterkering (op prichalov voor de schip van de indigeen lijnen) bekabelen weg gedragingen op de heuvel Darsan. Type op de stad is ongedeeld dreamlike. Vostochnee heuvel Darsan op De heuvel van Fame Memorial in de eerbewijs van helden beploegend in jaren van burgerlijke en Great Domestic oorlogen, wordt in 1967godu opengesteld.

  Hieromtrent van de lagere halte van bekabelen weg gebouw bewoont van de tapperij "Taurida" (voormalige "Rusland"), Waterkering, 13. Ze wordt tegen het eind 1875 g gebouwd. En was dolgoe tijdperk grootst en comfortabel in Jalta, nu wordt herbouwd.

  Overheen de zee slovno parit de verrichting van moderne ingenieurs en architecten restaurant "Goud runo". Tegen het het grote sferische kronoi wordt onderkennen platan Aisedory die niet minder 500 jaren oud worden Amerikaanse ballerina namelijk beneden deze voorname boom gebenoemde ontmoetingen naar dichter Sergeiu Eseninu onderkennen.

  In de stedelijke tuin hoger boven van De waterkering toneel bewoont door hem. A. P.Chekhova. In De april 1900 g. Moskou Khudozhestvennyi toneel schonk naar op deze plaats (gebouw was ander) acht spektaklei, incluis chekhovskie "Chaiku" en "Uncle Vaniu". Onderbreng-museum Chekhova resideert in het hoofd van de stad (32-50 -42).

  Waterkering kruisen mostik door rechku Wuchang-su. Beneden het het restaurant in shkhune "Espaniola" (werd in de dozijnen films), en hoger boven - de tentoonstelling hal van De ankylosis kunstenaaren gebouwd rechter binnen de brug afgedaan.

  Omhoog met betrekking tot rivier gaat een van de verkwikkende verkeersvrije winkelcentras van Jalta - Pushkinskaya, waarover bevindt zich behoorlijk wat interessant. Roomse-katholiek kostel op rechki Wuchang-su wordt 1914 jaar met betrekking tot het project van architecten Komornitskogo en Krasnova ingebouwd.

  Niet minder interessante Armenian kerk (1909-1014 jaren, architect G.Streek-mikelov met betrekking tot de schetsen van gewetene kunstenaar Vardgesa Surenyantsa) op de steile helling van de heuvel Darsan aan en meerdere zeer monsteren orthodoxe tempelen, vooral kerk zwede uit. Alexandra Nevskogo. Op zijn zuiden verheffing wonderbaar mozaika volbracht Salviati versierende ook vele gebouwen in Europa, bijvoorbeeld, Volksvertegenwoordiging in Londen.

  IN Primorskom park door hem. I. Gagarin, verblijven gedenkteken A. P. Chekhovu, een aanvang nemen 1953 g., En gedenkteken A. M. Bittere, ontluiken in 1956 g. Sententie Bitter wordt geportretteerd als het, 23 jaren oud, voor het eerst tijdperk brachten in de Krim tijdens de tournee met betrekking tot de Rusland zuiden door.

  Gene paleis van ameer bukharskogo in de Jalta (hoger boven van Primorskogo park, naar de west van De waterkering) vozveden in 1907-1911 jaren door architect Tarasovym in mavritanskom stijl.

  Yaltinskii gebied van het landschap belang wordt voor de lijfwacht van unieke alpene wouden gevend naar Het zuiden kustlijn salutary lucht gemaakt. In 7 kilometers hoger boven van Jalta, leftward van de rijweg verhuizingen vandaan footpath naar de stichting van waterfall Wuchang-su (Vliegend waterhoudend), zelve hoog in de Krim - omstreeks 100 versmaaten.

  Door bijzondere appealingness erop houdt" Polyana geest"-relaas'en (39-64-02, het museum van de beeldhouwkunst en floristiki) na. Hier bevindt zich snel verbreed zoological tuinieren "Geest"-relaas'. Wordt binnen de roep en de ruime dorp van de aantrekkingen voor kinderen en volwassene gebouwd.

  Op tegengesteld, naar het oosten aanmelding naar Jalta, in Upper Massandre de paleis bewoont van de keizer Alexandra III. In tsarskom paleis flatteus gosdachei, stopte op recreatie de hoofden van de lede en de regeringen van voormalig socialistisch kamp. Nu deze populaire is object van de excursies.

  Vinodelcheskie kelder's Massandra" en Instituut vinogradarstva en vinodeliya "Magarach" wereldwijd geweten.

  Nikitskii plantkundige tuinen, wordt in 1812 jaar gevonden, de meest best van iuzhnoberezhnykh koppelende natuur parkeert, geschiedenis, kunst en beta. Erin ontsteken collectie elk meer van 28 1000 van planten van rond de einden van. Besta van en ugolok onberoerde natuur - gebied van het landschap belang Cape Martian.

  IN Nikite, behalve De tuin, kosten om en Nikitskuiu rasshchelinu hoger boven de rijweg te examineren. Romantische kloof tussen auburn obryvov kalksteen en neuemnoi brink - natuurlijke wijze dekoratsiya portie in de velen prikliuchencheskikh en dreamlike films.

  Van Nikitskogo tuin overheen het gebied van het landschap belang Cape Martian oeroud prolegaet wonderbaar footpath, met betrekking tot welk kan worden in met verstreken. Danilovka (voormalige Ai-danil). Hier werden wijnen kelders pilaar Vorontsova weerhouden, waar was eerst het poging van industrieel vinodeliya en quitte fabricage van champagne, alsmede usadba de oprichter van Nikitskogo plantkundige tuinen K.Stevena.

  Kurotnoe ontwikkeling in Gurzufe begon in het verleden van het alles in de Krim. In 1808-11 jaren diuk A. E. Diu Plessi de Rishele (van de kin van onderkende kardinaal) gebouwd hier roomy villu en brak om het het exotische park aan. In 1820 jaar huis deed algemene N. af Raevskii met het gezin. Hier verbleef Alexandr Pushkin en nu in huis bevindt zich het kleine museum van dichter.

  Maar over het algemeen geschiedenis Gurzufa geweten van VI eeuw, wanneer Byzantijnse keizer Iustinian I vertelde annunciate hier fortess Gorzuvity. Ze was met de tijdperk wordt kochevnikami vernietigd, en dan wordt genueztsami vernieuwd. Ruiny hen postroek Kh I - van XV eeuwen en vnushitelnyi tonnel in de afgrond, probityi voor de waarneming van de zee ertussen tijdperken zetelen op de territoria Arteka - van Internationale kinder centrum baseerde in 1925 jaar. Tot toe scheen revolutie hier meerdere aristocratisch vill in de omstreken van vechnozelenykh parken. Zij zorgvuldig voet bij stuk houden moderne spalnymi corpora en sporten constructies gecompleteerd. In de paleis Suuk-su interessant museum bewoont van de geschiedenis van kinder centrum Artek en het voorgangers, alsmede het museum van astronautical beta door hem. Iuriya Gagarin, bij wie menigte van echte dingen gepresenteerd door cosmonauts.

  De meest vandaan buiten protrusive in de zee afgrond heet bij naam Shalyapina. Op deze afgrond het droomde om paleis voor ucheby begaafde jongeling te bouwen.

  In het hoofd van de kaap Suuk-su uitstekende grijse toren gehuld napodobie middeleeuws fortess, door de toerbeurt op de stek ligt kleine gedenkteken Pushkinu vast. In de stichting van deze afgrond bewoont deftige Pushkinskii grot.

  Artek - de geachte werkplek kinematografistov. Hier alsmaar worden prikliuchencheskie films afgedaan, worden internationale kinder kinofestivali gedraagd. Jacht-club Arteka - de plaats van shvartovki moreplavatelei alle landen.

  De corpora van de kuuroord "Gurzufskii" - de wonderbaar heritage van Russische ondernemer P. I. Gubonina. In 1882-89 jaar, eerstdaags na construerend van de spoorweg Lozovaya-sevastopol, waarover Guboninu geregeld om ruimer geld te winnen, het hen sloot in de constructie 8 gostinichnykh corpora, kurzala, kerken van en restaurant - verbazingwekkend tot toe nu door de knapheid en constructie beslissingen om. Het park van de kuuroord interessant door niet alleen exotische planten maar ook fontanami, tussen welk wordt onderkennen fontan "Avond" is een kopie van de beeldhouwkunst van Duits professor Bergera. Gubonin het verkreeg op Venskoi tentoonstelling in 1898 jaar.

  Tussen centreren Gurzufa en door de zee bewoont voormalige bungalow de-winkel van bijzondere Russische kunstenaar Constantine Korovina. Nu roeit met de riemen Huis van de kunst van de kunstenaaren alle gewillig.

  Machtige siluet Aiu-daga (Staan-berg door, hoogtepunt 577 m) op het deel van Gurzufa romantisch vergezelen ostrovki Adalary en baroke kuste afgronden, tussen welk spryatana de kleine bungalow van schrijver Antona Chekhova.

  Kizil-tash (Rood stenig) op bebouwde kom Krasnokamenka overheen Gurzufom activeert ons eigen aandacht alle, proezzhaiushchikh met betrekking tot iuzhnobrezhnomu rijweg. Slechts op de piedestal Kizil-tasha verbouwt vinograd, waarvan verrichten best van de wereld toetje drankje - van muskat wit Rood stenig.

  Maar meteen westwaarts van de stad van Jalta alles behalve doorlopend luxueus anfiladoi volgen paleisen en kastelen Livadii en Oreandy, luxeartikel welk worthily sostyazaetsya met de hersenschim en de smaakvermogen van hun producenten.

  In 1834 g. Territorium Livadii gekochte grafiek Pototskii, voor welk vystroili huis en park brak. In 1860 g. Livadiiu verkreeg udelnoe afdeling voor tsarskoi gezin. Door dat tijdperk Romanovy als vroeg als bezat imeniem "Oreanda" met de paleis en park. Beide imeniya koppelde Tsarskaya (Horizontaal) footpath voortdurend toen tot toe Gaspry.

  Ruime Livadiiskii White paleis is een voormalige zomer verblijf van de keizer Nikolaya II, vozveden in 1910-1911 jaren van op de plaats genomene aparte oude paleis met betrekking tot het project respectievelijk liden van een geleerd genootschap N. P. Krasnova (1865 -1939) mee de geslachten van Italian Revival. In dvortsovyi ensemble komen ook svitskii lichaam binnen, de paleis van de minister van de yard van baron Frederixa, dvortsovaya de kerk van in de oorzaak Vozdvizheniya Honest Cross (wordt 1872 g ingebouwd.), En Italiaan dvorik.

  4-11 Februari 1945 g., Voor drie maand tot toe overwinning overheen gitlerovskoi Duitsland, in Ruim (Wit) de hal van de paleis verstrekene Krymskaya (Yaltinskaya) de conferentie van de hoofdstukken van regeringen SOVJET-UNIE, USA en Groot-Brittannie, waarover gingen "Verklaring toedienden over Europa" stelen, beslissing omstreeks de creatie VERENIGDE NATIES en andere documenten vrij. Tijdens het werk van de conferentie in de paleis was de verblijf van de President van de Verenigde staten van amerika F. Ruzvelta.

  Imenie Ai-todor in Gaspre behoorde grote vorst Alexandru Mikhailovichu Romanovu, en namelijk met betrekking tot het aanwijzing de apparaat begon van Horizontaal footpath. De en belangrijkste kwestie van het leven was de creatie van Russisch vliegtuig.

  Tot toe 1860 jaar footpath verstreek slechts overheen Oreandoi, en dan scheen noodzakelijkheid om tsarskoe imenie in Livadii met velikoknyazheskim imeniem Ai-todor te koppelen. De staal footpath om Tsarskoi te noemen. In sovetstkie tijdperken hernoemden in Zonne die in geen geval wijkt zijn schaduwrijke luxueuze brink af.

  Footpath park leidt, van omringend lichaam van de kuuroord door hem binnen. Rozy Luxembourg (oud postroiki kwam in velikoknyazheskoe imenie Ai-todor) en "Expliciete polyana", voormalige imenie vorst A. N. Golitsyna, dan grafini S. Paninoi. Laatste titel wordt verblijf hier in 1901 jaar Lva Fat verbonden aan.

  Het andere populaire trace van alpene wandelwegen - Kurchatovskaya footpath - voert I. noemen V.Kurchatova (1903 -1960) die werd niet enkel fysicus maar ook toerist onderkennen; Het geachte trace van oreandovskogo gedragingen parkeren op de top van de berg Ai-nikola.

  Kuuroord "Lower Oreanda" bouwde 1948 g in. Op de plaats te gronde richt van het oud velikoknyazheskogo paleis met betrekking tot het project van de uitstekende sovjete architect van professor M. Y. Ginzburga, was de belangrijkste plaats van recreatie Politiek bureau TSK KPSS.

  Ergens toe bijzonder roman-okrugloe op drie voeten - international pansionat "Kurpaty" (architect I. Vasilevskii) wordt 1985 g ingebouwd.

  In 12 km westwaarts van Jalta langgeleden als vroeg als slilis in gemeenschappelijke ongedeeld Gaspra, Koreiz en Miskhor. Poosje, formeel bestaan van slechts twee poselkovykh advies - Gasprinskii en Koreizskii, en de meest populair van niet duidelijk waarom titelen Miskhor. Miskhor - de meeste hartelijke plaats in de Krim, met de zelve zacht in de winter van, daarvandaan parkeert zdeshnie vooral luxueus. Erin brink barok gaan geblazd over villy en paleisen manende feodalnye de kastelen van De middeleeuwen. Vorsten Golitsyny, Naryshkiny, Meshcherskie nodigde voor hun construerend van Europese architecten uit.

  Overheen alle kustlijn, zonder de twijfel, regeert romantisch kasteel "Lastochkino Nest" op Avrorinoi de afgrond van de kaap Ai-todor. Het wordt 1912 jaar met betrekking tot het project van architect En ingebouwd. V. Shervuda voor baron V. Shteingelya, bakinskogo neftepromyshlennika. In 1927 g. Tijdens de aardbeving gekalfd het deel van afgrond, en hier fundeert ustoyalo, waarheid, voor vele jaren het werd avariinym beschouwd en werd gesloten. Wordt in 1971 g herlaad. Schilderachtig skalistyi ostrovok Zeil, verkondigd in de zee naar de west van de kaap, en overheen ostrovkom hierboven afgrond – stenig orel, dit als vroeg als territorium van de kuuroord "Zeil".

  Op de top van de kaap Ai-todor kost vuurtoren. Van hem de territorium begint van de kuuroord "Dnieper", voormalige imeniya Kharax gemaakt in 1904 jaar voor de oom van de keizer van Nikolaya II Grote vorst Georgiya Mikhailovicha Romanova, de producent van Russisch museum in St.petersbourg.

  De naam imeniiu uitgeleende Romein fortess verdedigende verwijderd podstupy naar de Kherson (op de plaats van Sevastopol) in ik-iii eeuwen. Behalve uitstekende types en wonderbare machtige bomen Kharaxkii park is interessant door arbour mee de geslachten van dvorika drevnerimskoi villy. Ze werd voor de vrouw van vorst, van Griek prinses Marii Georgievny gebouwd.

  Paleis" Kichkine" ("Maliutka", met krymskotatarskogo) vozveden in 1908-1911 jaren op de kaap Ai-todor in Gaspre. Er vergelijken mee Russisch kupchinoi, naryadivshimsya voor vermaak turkom.

  "In het park Stoel worden rozy ontbonden..." - Dit omstreeks zdeshnei bungalow "Stoel" gebouwd een van Romanovykh.

  Paleis "Diulber" (fantastisch), wordt Koreize voor grote vorst Petra Nikolaevicha in 1895-1897 gg ingebouwd. Met betrekking tot projecteren N. P. Krasnova. Elk meere honderd huisvestingen met argent koepeltenten, reznymi stenige tussenvoegingen en mozaic composities op de muren memoreren omstreeks de Arabic Egypt van XV eeuw.

  De meeste ruime usadba - imenie knyagini A. S. Golitsynoi. Belated imenie de compositie liep van ruime usadby vorsten Iusupovykh binnen. In 1904 g. Hier werd Koreizskii (Iusupovskii) paleis mee de geslachten van modern met betrekking tot het project van yaltinskogo architect Eshlimana gebouwd. In de februari 1945 g. , Tijdens Yaltinskoi de conferentie van de hoofdstukken van drie grote mogendheden erin werd sovjete afvaardiging in het hoofdstuk met De i. gesteld beschikbaar V. Stalinym.

  Op miskhorskom strand, een van de meest zuiveren in de Krim, vele generaties houdend rust liubuiutsya door de beeldhouwkunst. Dit brons" Rusalka" steeg van de zee met kind op het hands, en op de waterkering fontan "Girl Arzy en dief Ali"-baba op.

  Met betrekking tot volksoverlevering knapheid Arzy werd dief Ali-tor gekidnapt, wordt in garem Turkse sultana, maar teruggegeven in oorspronkelijke plaatsen rusalkoi verkocht...

  Anecdotic oprichting van het mannelijk lid afgelopene jaren oud is kabel weg op Ai-petri komend in bouwen 1987 jaar in. Zijn lengte - 3 km, de tijdperk van brengen - 20 minuten op. Berg Ai-petri (Holy Petr, grech.) - Het hoogtepunt 1234 versmaat vandaan buiten niet grootst, van maar siluet berg completeert krasiveishuiu het geslacht van amfitheater van de kaap Ai-todor met Lastochkinym nest tot toe onderkende wit prongs. Prongs Ai-petri zal vier ruim (door het hoogtepunt 12-15 m) en het een aantal van ondiepe bangmakerij pieken formeren. Bliz Prongs verbouwt zapovednaya Beechen bosschage, grootst op krymskoi yaile het stadsdeel van het oud beechen-grabovogo woud. Op de zelve brovki yaily priiutilis lokholistnaya peer en pine"-'samolet' door de leeftijd omstreeks 300 jaren oud.

  Belangrijkste gryada Krymskikh bergen wordt door de valleien op het een aantal van losse selecties, vlak welk alles behalve molteken, meer precies zwak vskholmlennaya onderverdeeld. Sterke winden schenken normaal om naar de bomen, zato volop vlagi en zon gunstig voor alpen lugov te verbouwen. Dit bijzondere landschap naam yaila, van krymsko-tatarskogo woord yai - zomer. Yaila - zomer wei. Hier wonderbare voorwaardes voor alle aard van de actiefs en extremum toerisme, catania op paarden, alpene fiets, bantam auto's, vluchten op paraplane.

  Ai-petrinskii lengtegraad - globus op granietene stichting met exact geodesic dit, aspectual stek op de afgrond Shishko, meteostantsiya, berg Bedene-kyr, grot Trekhglazka, meubileerde voor de excursies.

  Op de helling van de bergen op de rijweg, leidend van Jalta op Ai-petri, kan worden "ge'doink'ene" sosnovuiu bosschage - agelong woud van de pijnboom krymskoi infringed door de aardverschuiving gezien.

  Beneden de bescherming bangmakerij hellingen yaily bevindt zich stad Alupka (het van nog krupnee andere kuuroorden van Large Yalta, hoewel zelfs niet verreweg van hen verschilt), bevindt zich in 17 km westwaarts van Jalta. Langs de zee het protyanulsya op 4 km. In 20 jaren XIX in. In Alupke scheen ruime pomeshchiche economie pilaar M. S. Vorontsova. Geprojecteerde paleis Engelse architect Eduard Blor, pridvornyi de architect van de koning Vilgelma IV en de koninginnen van De victoria. En razbivkoi park zette koers Duits sadovnik Karl Kebakh.

  Alupkinskii park neobychaino door bogat de exotische types van planten en door waarde indigeen rassen (omstreeks 200 types), deze gedenkteken van sadovo-parkovogo de kunst van nationale betekenis. Vooral wonderbare fontany, kaskady, waterplassen, een van welk heet Lebedinym door de plas. Alle die fantastisch ottenyaet en ververst voorname rotsblokken diabaza, krepchaishei magmaticheskoi rassen, waarvan vystroen en paleis.

  Toegang in het park vrij, en hier is te onderkennen vorontsovskim lvam te kloppen het is mogelijk door bijzondere betaalde toegang op Het zuiden terras. NAAR Het zuiden verheffing van de paleis gedraagt zich van het park op het deel van zee monumentaale ladder met drie dampen lvov van de wit marmeren van het werk van De italiaan beeldhouwer Bonnani.

  In de paleis omstreeks 150 kamers. Antechamber, voorste, veldfles en biliardnaya worden door de moeras eik uitgemonsterd. En in winterachtige tuin tegen de achtergrond luxueuze brink krasuetsya collectie oeroud statui. In de februari 1945 jaar paleis bezet Engelse afvaardiging op Yaltinskoi formeele besprekingen.

  De dorp Alupka bevindt zich hoger boven van de paleis. Op het begin XX in. In de west deel van stad vorsten Trubetskie de imenie op honderd losse stadsdelen aangebroken en rijweg naar Sevastopolskomu rijweg gelegen, met ruime abvantage verraad pleegde hen beneden villy en bungalows.

  Vinzavod "Alupka" wordt in 50 jaren van XIX eeuw, in 1982 g gevonden. Erin geopend degustatsionnyi hal.

  Simeiz en okrestnye bebouwde komen dicht worden door baroke bergen en afgronden bepalend omcirkeld vooral dor en hartelijk klimaat. Nabij de bergen Kat gaan geblazd over andere roman met betrekking tot de vorm van izvestnyakovye afgrond: Shagnuvshaya in de zee Diva, karkas opgeblazen door de storm Monakha, Panea, Lebedinoe vleugel. Archeologists ontdekte op de mistroostigheid talrijk zakhoroneniya tavrov in zogenaamde stenige dozen, alsmede van de getuigenis van het verblijf en andere naties, bijvoorbeeld, is gereed.

  Kleine bewolking, aridity van en prozrachnost lucht bekoorde in Simeiz astronomen, en dan en de explorers van de ruimte. Zij werden in bebouwde kom Katsiveli onderbouwd. Voorop in de Crimea Akvapark in Blauwe afgrond, - de meeste populaire object van de seizoenen 2002 en 2003 jaar.

  In 1980 jaar, niet wist waarom - wegens de propinquity van Blauwe afgrond of wegens de steeg met statuyami naakte mannen, in Simeiz werd bedrijf Moskou geev doorgestuurd. Daaruit zamelen keer naar menshinstvam in Simeize priterpelis, en zij (met de menigte lesbiyanok) van rond de post-sovjete republieken in.

  C 1828 jaar bogach-promyshlennik En. A. Maltsov landen kocht voor recreatie en economieen. Het zoon vergrootte gezin hoofdstad makend in Rusland eerst parovozy en stoomkokeren, alsmede khrustal. Het koopt imeniya Pototskogo en Naryshkina, alsmede andere landen en wordt door de eigenaar van het alles Simeiza. In 1828 jaar werd gebouwd wijnen kelder weerhield tot toe onze dagen. Als vroeg als kleinzoonen Maltsova bereikte erkenning Simeiza door stijlvol vakantieoord. In 1908 jaar de verrekijker op de mistroostigheid Kat naar astronomen Pulkovskoi observatory, Maltsovy hoofdzaak, staal eerst, die geopend krymskii weg in de ruimte gedaan toekom.

  De nu grotste aandacht van de jongeling bekoort landhuis "Xeniya" ingebouwd 1911 g. Door gewetene yaltinskim architect N. P. Krasnovym in gotische stijl. Wordt beschouwd die erin obitaiut bangmakerijen.

  In bebouwde kom Katsiveli westwaarts van de berg Kat bewoont afdeling radioastronomii Krymskoi astrophysical observatory. Een van de koppelingen van het systeem "Interkosmos"-' de experimenteele laser halte van het toezicht van de kunstmatige kameraden van Aarden. Onderaan zijn witte koepeltenten uitstekende parabolicheskaya antenne door de diameter 22 m, met behulp van welk in de oktober 1959g. Voor het eerst in de menselijkheid geschiedenis werd geadministreerd de afbeelding van de overzijde van De maan overgeboekte sovjete automatische mezhplanetnoi stationeren "Maan"-3'.

  Klein vakantieoord bebouwde kom Ponizovka (tot toe revolutie - imenie Kikeneiz) resideert naar de west van Simeiza en bebouwde kom Katsiveli.

  Met 1886 tot toe 1917 g. In Kikeneize geleefde gewetene kunstenaar A. I.Kuinji. Het meeste populaire het schilderstuk "Maanen avond op Dnieper", en hier is krymskii landschap zonder de moeilijkheid ugadat in de schilderstuk "Jezus in Gefsimanskom tuin" exposeerde in Alupkinskom museum.

  Naburige bungalow thuisgehoorde A. K. Alchevskomu - naar de ruimste gornopromyshlenniku en de kassier van dorevoliutsionnogo Donets waterbekken. Het deel van het strijkt dan gekochte Moskou kuptsy bratia Ponizovkiny neer, en in 1920 jaar was gereed osobnyak met de toren en ostroverkhoi dak, naar maar logementhouders wil het was noodzakelijk het om te keilen. Zodat "kasteel" van stalen om door de bungalow Berii te noemen.

  Berg Pilyaki - landshaftnyi gedenkteken oeroud vulkanizma met de bizare vormen van verwerend, door wonderbare begroeiing en de archeologic gedenktekens van nieuwe-stenige eeuw.

  Vakantieoord bebouwde komen in het gebied Forosa door de zelve natuur worden voor eenzame recreatie vysokopostavlennykh osob gemaakt. Nepristupnye afgronden, de ernstige toonen van vechnozelenykh parken, alles behalve verbergende oeroude paleisen en ultrasovremennye gosdachi, ongewoon zuiveren woestijn stranden... En antennae, "tarelki", lokatory, spets-posten.

  Deze plaatsen liepen geschiedenis zijnde verschuldigd naar "de object Zarya" binnen, waar werd tijdens De augustus putcha 1991 jaar oud-directeur SOVJET-UNIE M achtergehouden. S. Gorbachev.

  Modern drukpers in het centrum van de aandacht (sowieso, in de zomer van) houdt helemaal andere object - het verblijf van President Ukrainy Leonida Kuchmy in Mukhalatke wordende de zomer politieke hoofdstad niet van maar Oekraine van maar ook alle poslesovetskogo kamer.

  Populaire deze plaatsen zijn en op bicyclers. Hier izdavna wordt sbornaya Rusland (van en eerdere Sovjet-unie) met betrekking tot geslachten op de rijweg, en nu anders en met betrekking tot alpene fiets gecoacht.

  IN Parkovom koe-die werd van usadby Yakova Zhukovski weerhouden, rodstvennika onderkende kunstenaar Vrubelya. In 1905-1912 gg. Het gestoken eigenaardig landshaftnyi park, overheen de decoratie welk werkte als de menigte van de kunstenaaren en beeldhouwers komende voorhoede groepering "Blue Roza". Beeldhouwer A. T. Matveev versierden het romantisch "ruinami", mostikami, fontanami en door de talrijke beeldhouwkunst van meisjes, door Youngster van en jongens, van hen nu werd buiten het dozijn weerhouden.

  Afgrond Ifigeniya - resultaat oeroud vulkanizma. Maar meere gewaarwordingen ze veroorzaakt in menselijke opofferingen bepeinzen in de oorzaak Devy, bogini tavrov. Klassieke tragedie "Ifigeniya in Taurida" voor drie 1000 jaren oud wordt, zoals, totaliter tonelen van de wereld ingestellen.

  Pereval Shaitan-merdven (Chertova ladder) was gebruikte helemaal keren voor overgangs met Iuzhnoberezhia in predgore de Krim en back. 40 abrupte zwenken zijn concludeerden in stenige tesninu ten kilometer.

  Kalendskaya footpath gedragingen van met. Podgornoe (voormalige Kalenda) die op Baidarskikh poort, op Jalta en eenheden met deftige Chertovoi ladder.

  Paleis en parkeren "Melas" worden 30 gg ingebouwd. XIX in. L. A. Perovskim - door de deelnemer van De huiselijke oorlog 1812 jaar. Rond de middelmaat van het verleden eeuw hier leefde Russische dichter A. K. Vet. Nedaleko van de zee de bron bewoont van de Spa van typen Essentuki N20.

  Als van Forosa om naar Jalta te karren, dan op Melasa activeert ons eigen aandacht smalle skalistyi ruggengraat Ai-iuri (zwede. Georgii) manen eerder dat zelve draak. Erin stenig bokakh vysechen dvukhsotmetrovyi tonnel. Op naar het oosten uitgang ervan naar het recht van de rijweg bluffly opstijgen van drie accuraate afgrond Mshatka-kayasy. Zij zijn zijn in staat wereldwijd en zeer populair tussen bergbeklimmers.

  Imenie Mshatka op het begin XIX eeuwen naar prinadlezhavshee prinses Italiiskoi, decanteren Barbarian Arkadevne Suvorovoi-rymnixkoi, naar de kleindochter van grote kapitein.

  Straks door de toerbeurt in urochishche Abil-bakh poselilsya naturalist en filosoof N.Ik Danilevskii latend na ons niet enkel roepen naar Het slavisch eenheid maar ook wonderbaar park. Jaarlijks hier verstrijken van internationaal lees N.Danilevskogo.

  Mukhalatka obrela beroemdheid zijnde verschuldigd naar de heugenis van de dochter van Stalina Svetlana Aliluevoi. In zastoinye timt Mukhalatka werd de geachte plaats van recreatie Ally Pugachevoi en Filippa Kirkorova. Hebb hier bungalow en schrijver Iulian Semenov, poosje met betrekking tot architectuur ze precies herhaald Shtirlitsa brengen van kultovogo de film "17 instants van de voorjaar" (overigens onder, relaas wordt op het strand van de tapperij "Jalta") uitgeschreven.

  Forosskii park anders niet langgeleden was gemakkelijk van de toegang slechts superieur partnomenklature. Erin in het bijzonder populaire "Raiskii ugolok" met zes doddige plassen in gemeenschappelijk cascade met doddig waterfalls.

  Vuurtoren op de kaap Sarych, van de zelve zuiden punt van alle Europees CIS scheiden. Van de kaap Sarych 44°23' met.Sh. Tot toe kaap Kerempe op Anatoliiskom de kust van De turkije - het meeste knelpunt van Zwarte zee - 142 miles.

  Otovsiudu uitstekend - onder van de zee en van boven met Yaily, op eenzame bangmakerij afgrond krasuetsya elegante kerk Voskreseniya Khristova. In 1892 g. Architect liden van een geleerd genootschap N. M. Chagin door de orde thee kapitein Kuznetsova vozvel zijn ter herdenking omstreeks de redding van de keizer Alexandra III en het gezin in de trein wrak in 1888 g.

  Degustatsii en suveniry. Het is zonder de twijfel, deze deftige wijnen "Massandry", tal van welk in de titels benadruken hun bijzonderheid: Livadiya, Ai-danil, Aiu-dag, Gurzuf, Rood stenig. Op de markten van suvenirov Jalta activeert ons eigen aandacht is blij frivolnaya keramiek. Het is Real, Jalta – koningin vakantieoord flirta. Zijnend verschuldigd naar klassiekers, Chekhovu allereerst, naar romantisch landschap en de menigte van aristocratische amurnykh geschiedenissen, zdeshnie de amour worden van de aanduiding op de gemeenplaats ontnomen, maar ook moet word niet elk van osnovatelnosti en de wisselborgtochten van de onvergankelijkheid.

  Door ruime en rechtvaardige populariteit gebruik attar en, natuurlijke wijze, diverse massazhnye en aromatisch sensueel balzamy.

  Zo natuurlijke wijze en povsemestna handel door schilderachtige landschappen. Het is begeleidend, in de zelve Jalta interessante en voorhoede kunst. Gebruikelijke materie – antikvariat hoge historische en artistieke waarde, omdat dingen van tsarskikh en aristocratische paleisen vooralsnog "vsplyvaiut" ponemnogu na de vage tijdperken van burgerlijke oorlog.

  Igor Rusanov  Complementarily op dit thema:

  Kerchenskii schiereiland
  Feodosiya en East Predgore
  Sudaxkii gebied
  Ruimere Alushta
  Iugo-west
  West kust
  Noord-west
  Centrum

  © Allcrimea.Com 2004 -2009. In de overneming van de materielen bereid op saite, direct giperssylka op allcrimea.Com Verplicht